Riviera: The Promised Land


Втомилися від похмурих сюжетів Final Fantasy? Тоді дана гра саме для вас. Riviera: The Promised Land це JRPG для тих хто має сильні нерви і багато часу.
І так, ви стаєте свідком війни янголів і демонів. Два царства воюють між собою Асгард – небесне царство, і Утгард – царство демонів. Війна – Рагнарок відбувається у світі Рів’єра. Це такий собі кордон між двома світами.
Щоб закінчити війну, Асгард посилає в Рів’єру двох янголів які мали би знищити за допомогою спеціальної зброї усіх демонів, і заодне світ Рів’єра разом з мирними жителями.
Однак у Рів’єри також є свої захисники. Богиня Урсула викрала одного з янголів і стерла йому пам’ять.
Ейн прокидається у невідомому йому місці без пам’яті. Там він знайомиться з двома сестрами Фіа і Лін, разом вони відправляються на пошуки зниклої експедиції в стародавньому замку.
Та під час пошуків щось пішло не так і до Ейна повертається пам’ять.
Тепер Ейну доведеться зробити вибір. Виконати волю Богів і знищити світ Рів’єра тим самим покласти край війні між янголами і демонами, або піти проти Богів і захистити Рів’єру.
Який вибір зробив чувак? Дізнаєтеся під час проходження гри. Ясно ж що чувак попав “не па децкі”.
Якщо сюжет гри вам здастся банальним і звичним, то геймплей гри аж зовсім навпаки.
Він кардинально відрізняється від інших JRPG де ти вільно блукаєш містами і селами. У Riviera: The Promised Land ви не можете обрати локацію, вона обирається вам сама. У цьому є плюс: вам не треба хотиди сотні кілометрів містами у пошуках потрібної вам локації. Ви навіть не керуєте героями, а даєте їм команди куди рухатися. Ну звичайно ж ви не зможете піти куди захочете тож під час руху локаціями ви зможете бачити куди можна йти, а куди ні. А, я ще забув згадати що режим руху це одне, а є ще один режим. Під час цього режиму ви можете оглядати місцевість, відчиняти скрині. Однак є одне але, за огляд місцевості і скринь у вас будуть знімати спеціальні бали без яких ви не зможете це зробити, і які можна заробити тільки у битвах. Бали це пів біди, інша біда у тому що майже кожна скриня зачарована і щоб дістати звідти якусь річ вам треба добряче попотіти. Слава Богу я грав на емуляторі, а отже маю змогу діставати речі скільки завгодно. А от ті хто грав на консолі напевно добре нерви свої рвали, бо спроба у вас всього одна. Якщо невдала то не бачити вам більше речей які були заховані у скринях. Ви скажете “Наф потрібні ті скрині?”, я теж спочатку так думав. Поки не вияснив що магазинів у грі немає, і єдина можливість дістати зброю і ліки – скрині. Ускладнюється це ще й тим, що у скринях не завжди випадає те що вам потрібно, і зброя яка підходить вашим героям. Та це ще фігня! Зброя у героїв закінчуюється! 40 ударів і все. А багато зброї ви з собою взяти не можете.

Про битви взагалі хочеться кричати. Якщо з рухом ви розберетеся і звикнете швидко. То щоб розібратися з бойовою системою і системою прокачки вам треба буде розім’яти свої мізки. Бої на перший погляд не сильно відрізняються від інших JRPG. Блукаєте локаціями собі, і тут бац вам дорогу перегородили вороженьки. Тоді battle! Хоча вибір є, ви може забити х… і не битися. Однак ваші вороги з дороги не підуть, тож щоб пройти вам доведеться все таки битися.
У битву ви зможете взяти з собою 3 героя(всього їх п’ять). На початку гри битви взагалі легенькі, а потім ви помічає що битви стають важчими і важчими. WTF? Виявляється ваш герой просто не качається. Ось тут то і прикол. Ваш герой качається тільки якщо ви б’єтеся різною зброєю. Якщо ви будете битися однією зброєю то ваші вороги будуть рости, а ви ні. І згодом битви стануть нереально важкими для вас. Додайте до цього ще й те що зброя закінчується, не більше 4-х видів зброї ви зможете взяти з собою у битву, і не кожна зброя підходить вашим героям. Правда після прокачки зброї ви отримаєте нагороду – супер удар який зносить сотні HP у ворогів за раз. Тааак це все складновато, я і досі не розібрався до кінця з усією цією системою.
Хоч і сюжет може здатися вам серйозним, але насправді нічого там такого немає. Гра створена суто для розваг, і під час проходження гри буде багато комічних моментів. У грі багато кінцівок. Яка випаде вам, залежить від ваших дій під час проходження гри. Графіка гри прекрасна, яскравий анімований дизайн персонажів мені сподобався навіть більше ніж CGI анімація FINAL FANTASY XIII. А ефекти і озвучка в битвах взагалі крутяк.
Ну звичайно не обійшлося і у графіці без незвичних нововведень. Так багато типових сюжетних відео вставок замінили щось типу коміксів. І скажу вам що це достатньо непогано виглядає у грі.
На якій платформі проходити дану гру вирішувати вам. Доступні GBA, i PSP.
Тільки врахуйте що на PSP краща графіка.

Оставить комментарий